Jesper Romp

Jesper is begonnen met het ponyrijden toen hij 7 jaar was. Hij werd door zijn wilskracht en mooie stijl van rijden al gauw succesvol.
Op zijn 15e reed hij bij de paarden zijn eerste EK bij de Junioren met Van Schijndels Kris (v: Goodtimes). Met het team won hij de zilveren medaille in 2010 in Jardy (F). Hij volgde de Havo en later het Johan Cruijff College.
Op zijn 16e won hij een auto met Vogue (v: Indorado). Jesper is altijd begeleid door zijn vader Bert, die hem ook adviseerde meer internationale ervaring op te doen bij de gebroeders Schröder (BWG Stables) in Tubbergen. Jesper werd super begeleid, won vele prijzen.
Hier volgt een kort overzicht:

Balouska (v: Stakkato Gold) Nations Cup Young Riders in Bonheiden (B) 1e + GP 4e
Nations Cup Young Riders in Hagen (D) 1e
GP in Koningsbosch 5e
In 2014 zat Jesper in het EK Young Riders team dat naar Arezzo (I) werd afgevaardigd.

En kort daarna won hij met Balouska de Grote Prijs van CSI***Ommen.

In 2016 ging Jesper voor de Margaretha Hoeve in Dinteloord rijden samen met broer Ruben waar ze werden getraind door vader Bert.
In 2017 is Jesper met zijn eigen onderneming gestart, hij rijdt nog wekelijks concours met jongere paarden, maar houdt zich voornamelijk bezig met het aanleggen en bewerken van manege bodems. Inmiddels runt hij samen met Yves Verheyden de onderneming Verheyden & Romp equestrian footings bv.

Foto's


Video's

GP Ommen win


Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten