Ruben Romp

Ruben is op zijn vijfde levensjaar begonnen met ponyrijden. Op zijn vijftiende kwamen er paarden, en werd het steeds serieuzer. Nadat hij zijn havo diploma had gehaald, en was begonnen aan de HBO opleiding business management, kreeg hij de mogelijkheid om bij Jos Lansink te gaan werken. Ruben zag dit als een grote kans om door te groeien als springruiter, haalde zijn propedeuse en begon fulltime als stalruiter bij Jos in België. Tijdens deze periode werd hij twee keer kampioen van Nederland bij de Young Riders.

Na 3,5jaar dienstverband besloot hij om thuis verder te gaan, samen met Bert. Stal Romp kreeg succes, met Bert als trainer en Ruben als ruiter, werden er prijzen gewonnen en paarden verkocht.
Tot 2015, toen kreeg Ruben een aanbod van De Margaretha Hoeve en dit leek hem wel wat. En dat bleek ook want in datzelfde jaar won hij twee Grote Prijzen met Audi’s Contento. Later dat jaar sprong Audi’s Teavanta II C Z zich in de kijker tijdens CSI3* Indoor Maastricht. Vanaf toen ging alles in een sneltreinvaart. Een droomdebuut tijdens ‘s-Hertogenbosch op 5*-niveau, met een 0/0 rit en een 4e plaats in de kwalificatie op zaterdagavond. De eerste landenwedstrijd voor Ruben bij de senioren was in Dublin. Dubbel 0! Daarna volgde Hickstead, Calgary en Barcelona. In 1 jaar een dosis ervaring erbij, en in december wonnen ze de Grote Prijs van de ‘thuiswedstrijd’ in Roosendaal. Ondertussen was zijn eigen paard Flair ook nog kampioen geworden van Nederland bij de 6jarige. In 2017 ging het succesverhaal van Ruben en Teavanta verder, 6e in de GP van Amsterdam, 1e in de GP van Oliva, 1e in de landenwedstrijd van Falsterbo, 2e in de landenwedstrijd en 2e in de Grote Prijs van Hickstead! Samen met Harrie Smolders, Jur Vrieling, Marc Houtzager en Aniek Poels werd Ruben geselecteerd voor het Europese Kampioenschap senioren in Gothenburg (Zweden). Helaas behaalde ze geen finale plaats, maar Teavanta was wel opgevallen bij Aleksandr Onychenco. Hij kocht Teavanta, en nadat ook Flair werd verkocht (later succesvol met Steve Guerdat) brak er een nieuw tijdperk aan.

In januari 2018 reed Ruben zijn eerste 5* wedstrijd pas weer, in Basel, en dit met paarden van Optimum Horses, Zwitserland. Met een paar fijne paarden kon Ruben aansluiting vinden op het international circuit. Na een paar mooie indoor wedstrijden, begon het buitenseizoen in Cervia en Gorla Minore (Italië). Ook het outdoor seizoen kende hele mooie wedstrijden, zoals Munchen, Linz, Donaueschingen, Crans-Montana, Humlikon, etc. Toch besloot Ruben om na het outdoor seizoen weer terug naar huis te gaan. De tijd in Zwitserland was een mooie ervaring, veel mensen leren kennen en leuke wedstrijden mogen rijden. Met een goed gevoel is Ruben vertrokken en per 1 oktober 2018 zijn onderneming Romp Equestrian gestart.

Romp Equestrian is gespecialiseerd in het opleiden van paarden tot het hoogste niveau. Daarnaast verzorgen wij ook de begeleiding van ruiters/amazones in combinatie met de training van hun paarden, wereldwijd. Door de ervaring van Ruben en al zijn contacten, kunnen wij ook helpen uw paard te verkopen. De paarden kunnen bij ons gestald, verzorgd en getraind worden. U kunt er ook voor kiezen om met uw paard langs te komen voor een training. Training op locatie is ook mogelijk.

Foto's


Video's

GP 3* Oliva 2017 1st place
GP Hickstead 2017 2nd place
Nations Cup Falsterbo 2017 1st place


Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten